T3 a me T4: he aha lākou, he aha lākou no a ke hōʻike ʻia ka hōʻike
![VIDEO WITH THE GHOST OF AN OLD CASTLE AND HE ...](https://i.ytimg.com/vi/0x5ghAbuoFQ/hqdefault.jpg)
Anter
ʻO T3 a me T4 he mau homone i hana ʻia e ka thyroid gland, ma lalo o ka stimulate o ka hormone TSH, i hana ʻia e ka thyroid, a komo pū i kekahi mau hana i ke kino, pili nui i ka metabolism a me ka lako o ka ikehu no ka hana kūpono. o ke kino.
Hōʻike ʻia ke ana o kēia mau hormoni e ka endocrinologist a i ʻole ka mea hana maʻamau i mea e loiloi ai i ke olakino o ke kanaka a i ʻole e noiʻi i ke kumu o kekahi mau hōʻailona e pili ana paha i ka hana o ka thyroid, e like me ka luhi nui, ka nalowale ʻana o ka lauoho, paʻakikī i ka lilo ʻana o ka paona a lilo o ka makemake ʻole, no ka laʻana.
![](https://a.svetzdravlja.org/healths/t3-e-t4-o-que-so-para-que-servem-e-quando-o-exame-indicado.webp)
He aha ka waiwai no
Hana ʻia nā homone T3 a me T4 e ka thyroid gland a hoʻoponopono i kekahi mau hanana i ke kino, pili nui i ka metabolism pūnaewele. ʻO kekahi o nā hana nui a T3 a me T4 i ke kino:
- Hoʻonui maʻamau o nā lolo o ka lolo;
- ʻO ka Metabolism o nā momona, nā paʻakai a me nā protein;
- Hoʻoponopono o ka puʻuwai puʻuwai;
- Hoʻoikaika i ka hanu ʻana o ke kelepona;
- Ka hoʻoponopono o ka pōʻai menstrual.
Hana ʻia ʻo T4 e ka thyroid a pili mau i nā protein i lawe ʻia i ke kahe o ke koko i nā mea like ʻole a, no laila, hiki ke hana i kāna hana. Eia nō naʻe, i mea e loaʻa ai ka hana, hoʻokaʻawale ʻia ʻo T4 mai ka protein, e lilo i mea hana a lilo i kaulana no T4 manuahi. E aʻo hou e pili ana i T4.
I ke akepaʻa, hoʻohua ʻia ka T4 e hana i kahi ʻano hana ʻē aʻe, ʻo ia ʻo T3. ʻOiai ʻo T3 ka mea nui i loaʻa mai iā T4, hana pū ka thyroid i kēia mau homoni i nā liʻiliʻi liʻiliʻi. E ʻike i ka ʻike hou aku e pili ana iā T3.
![](https://a.svetzdravlja.org/healths/t3-e-t4-o-que-so-para-que-servem-e-quando-o-exame-indicado-1.webp)
Ke hōʻike ʻia ka hōʻike
Hōʻike ʻia ke ana o T3 a me T4 ke loaʻa nā hōʻailona a me nā ʻōuli e hōʻike ana ʻaʻole holo pono ka thyroid, a he hōʻailona paha ia no hypo a hyperthyroidism, maʻi ʻo Graves a i ʻole thyroiditis o Hashimoto.
Hoʻohui ʻia, hiki ke hōʻike ʻia ka hana o kēia hoʻokolohua ma ke ʻano he mea maʻamau i mea e loiloi ai i ke olakino olakino o ke kanaka, i ka hoʻokolokolo ʻana no ka wahine hānau ʻole a me ka kānalua o ka maʻi ʻaʻai thyroid.
No laila, ʻo kekahi o nā hōʻailona a me nā ʻōuli e hōʻike ana i ka hoʻololi o ka thyroid a me nā ana o nā pae T3 a me T4 e ʻōlelo ʻia:
- Paakiki i ka lilo ʻana o ke kaupaona a i ʻole ka loaʻa ʻana o ke kaupaona me ka maʻalahi a me ka wikiwiki;
- ʻO ka pohō wikiwiki;
- Luhi nui loa;
- Nāwaliwali;
- Hoʻonui i ka makemake;
- ʻO ka lauoho lauoho, ʻili maloʻo a me nā kui nāwaliwali;
- Pehu;
- Ka hoʻololi ʻana o ka pōʻai menstrual;
- Hoʻololi i ka helu o ka puʻuwai.
Ma waho aʻe o ka hana T3 a me T4, noi ʻia nā hoʻokolohua ʻē aʻe e kōkua i ka hōʻoia ʻana i ka ʻike, ka nui o ke ana ʻana o ka hormone TSH a me nā mea ʻino, a hiki nō hoʻi ke hana i ka ultrasound thyroid. E ʻike hou aʻe e pili ana i nā hōʻike i hōʻike ʻia e loiloi ai i ka thyroid.
Pehea e maopopo ai i ka hopena
Pono e loiloi i nā hopena o ka hōʻike T3 a me T4 e ka endocrinologist, kauka laula a kauka paha nāna i hōʻike i ka hoʻokolohua, a me ka hopena o nā hōʻike ʻē aʻe e loiloi i ka thyroid, pono e noʻonoʻo ʻia ka makahiki o ke kanaka a me ke olakino laulā. Ma ka laulaha, nā pae o T3 a me T4 i manaʻo ʻia he maʻamau ka:
- Huina T3: 80 a me 180 ng / dL;
- T3 manuahi:2.5 - 4.0 ng / dL;
- Huina T4: 4.5 - 12.6 µg / dL;
- Free T4: 0.9 - 1.8 ng / dL.
No laila, e like me nā waiwai o T3 a me T4, hiki ke ʻike inā holo pololei ka hana o ka thyroid. ʻO ka maʻamau, nā waiwai o T3 a me T4 ma luna o ke kumukūʻai kūmole e hōʻike ana i ka hyperthyroidism, ʻoiai nā helu haʻahaʻa e hōʻike ana i ka hypothyroidism, akā pono nā hōʻike hou e hōʻoia i ka hopena.