Mea Kākau: John Pratt
Lā O Ka Hana: 14 Pepeluali 2021
HōʻAno Hou I Ka Lā: 1 Iune 2025
Anonim
VIDEO WITH THE GHOST OF AN OLD CASTLE AND HE ...
Wikiō: VIDEO WITH THE GHOST OF AN OLD CASTLE AND HE ...

Anter

ʻO T3 a me T4 he mau homone i hana ʻia e ka thyroid gland, ma lalo o ka stimulate o ka hormone TSH, i hana ʻia e ka thyroid, a komo pū i kekahi mau hana i ke kino, pili nui i ka metabolism a me ka lako o ka ikehu no ka hana kūpono. o ke kino.

Hōʻike ʻia ke ana o kēia mau hormoni e ka endocrinologist a i ʻole ka mea hana maʻamau i mea e loiloi ai i ke olakino o ke kanaka a i ʻole e noiʻi i ke kumu o kekahi mau hōʻailona e pili ana paha i ka hana o ka thyroid, e like me ka luhi nui, ka nalowale ʻana o ka lauoho, paʻakikī i ka lilo ʻana o ka paona a lilo o ka makemake ʻole, no ka laʻana.

He aha ka waiwai no

Hana ʻia nā homone T3 a me T4 e ka thyroid gland a hoʻoponopono i kekahi mau hanana i ke kino, pili nui i ka metabolism pūnaewele. ʻO kekahi o nā hana nui a T3 a me T4 i ke kino:

• Hoʻonui maʻamau o nā lolo o ka lolo;
  • ʻO ka Metabolism o nā momona, nā paʻakai a me nā protein;
  • Hoʻoponopono o ka puʻuwai puʻuwai;
  • Hoʻoikaika i ka hanu ʻana o ke kelepona;
  • Ka hoʻoponopono o ka pōʻai menstrual.

Hana ʻia ʻo T4 e ka thyroid a pili mau i nā protein i lawe ʻia i ke kahe o ke koko i nā mea like ʻole a, no laila, hiki ke hana i kāna hana. Eia nō naʻe, i mea e loaʻa ai ka hana, hoʻokaʻawale ʻia ʻo T4 mai ka protein, e lilo i mea hana a lilo i kaulana no T4 manuahi. E aʻo hou e pili ana i T4.

I ke akepaʻa, hoʻohua ʻia ka T4 e hana i kahi ʻano hana ʻē aʻe, ʻo ia ʻo T3. ʻOiai ʻo T3 ka mea nui i loaʻa mai iā T4, hana pū ka thyroid i kēia mau homoni i nā liʻiliʻi liʻiliʻi. E ʻike i ka ʻike hou aku e pili ana iā T3.

Ke hōʻike ʻia ka hōʻike

Hōʻike ʻia ke ana o T3 a me T4 ke loaʻa nā hōʻailona a me nā ʻōuli e hōʻike ana ʻaʻole holo pono ka thyroid, a he hōʻailona paha ia no hypo a hyperthyroidism, maʻi ʻo Graves a i ʻole thyroiditis o Hashimoto.

Hoʻohui ʻia, hiki ke hōʻike ʻia ka hana o kēia hoʻokolohua ma ke ʻano he mea maʻamau i mea e loiloi ai i ke olakino olakino o ke kanaka, i ka hoʻokolokolo ʻana no ka wahine hānau ʻole a me ka kānalua o ka maʻi ʻaʻai thyroid.

No laila, ʻo kekahi o nā hōʻailona a me nā ʻōuli e hōʻike ana i ka hoʻololi o ka thyroid a me nā ana o nā pae T3 a me T4 e ʻōlelo ʻia:

• Paakiki i ka lilo ʻana o ke kaupaona a i ʻole ka loaʻa ʻana o ke kaupaona me ka maʻalahi a me ka wikiwiki;
  • ʻO ka pohō wikiwiki;
  • Luhi nui loa;
  • Nāwaliwali;
  • Hoʻonui i ka makemake;
  • ʻO ka lauoho lauoho, ʻili maloʻo a me nā kui nāwaliwali;
  • Pehu;
  • Ka hoʻololi ʻana o ka pōʻai menstrual;
  • Hoʻololi i ka helu o ka puʻuwai.

Ma waho aʻe o ka hana T3 a me T4, noi ʻia nā hoʻokolohua ʻē aʻe e kōkua i ka hōʻoia ʻana i ka ʻike, ka nui o ke ana ʻana o ka hormone TSH a me nā mea ʻino, a hiki nō hoʻi ke hana i ka ultrasound thyroid. E ʻike hou aʻe e pili ana i nā hōʻike i hōʻike ʻia e loiloi ai i ka thyroid.

Pehea e maopopo ai i ka hopena

Pono e loiloi i nā hopena o ka hōʻike T3 a me T4 e ka endocrinologist, kauka laula a kauka paha nāna i hōʻike i ka hoʻokolohua, a me ka hopena o nā hōʻike ʻē aʻe e loiloi i ka thyroid, pono e noʻonoʻo ʻia ka makahiki o ke kanaka a me ke olakino laulā. Ma ka laulaha, nā pae o T3 a me T4 i manaʻo ʻia he maʻamau ka:

• Huina T3: 80 a me 180 ng / dL;
  • T3 manuahi:2.5 - 4.0 ng / dL;
  • Huina T4: 4.5 - 12.6 µg / dL;
  • Free T4: 0.9 - 1.8 ng / dL.

No laila, e like me nā waiwai o T3 a me T4, hiki ke ʻike inā holo pololei ka hana o ka thyroid. ʻO ka maʻamau, nā waiwai o T3 a me T4 ma luna o ke kumukūʻai kūmole e hōʻike ana i ka hyperthyroidism, ʻoiai nā helu haʻahaʻa e hōʻike ana i ka hypothyroidism, akā pono nā hōʻike hou e hōʻoia i ka hopena.

NāʻAtikala IāʻOe

Nā lāʻau home no ka waha maloʻo (xerostomia)

Nā lāʻau home no ka waha maloʻo (xerostomia)

ʻO ka mālama ʻana no ka waha maloʻo hiki ke hoʻokō ʻia me nā hana homemade, e like me ka ʻai ʻana i ka tī a i ʻole nā ​​wai ʻē aʻe a i ʻole ke komo ʻana o kekahi mau meaʻai, e kōkua ai e hydrate i ka ...
Aila lauoho lauoho oi loa

Aila lauoho lauoho oi loa

No ka lauoho olakino, ʻōlinolino, ikaika a nani hoʻi he mea nui ia e ʻai i ke olakino a moi turize a hānai pinepine iā ia.No kēia, aia nā aila waiwai i nā wikamina, omega a me nā waiwai ʻē aʻe e hoʻom...